"Miasta i wsie dzisiejszego powiatu gnieźnieńskiego w epoce feudalnej" (1967)
Praca dyplomowa wykonana w I Studium Nauczycielskim w Poznaniu pod kierunkiem L. Gomolca. M.in. w tekście wykaz nieistniejących dziś miejscowościw powiecie gnieźnieńskim.
c 1976 245
Keywords: Gniezno powiat 20 w; Poznań I Studium Nauczycielskie 20 w; Mapy