"Z dziejów miasta Grabowa" (1960)
Praca dyplomowa wykonana w Studium Nauczycielskim ZNP w Ostrowie Wlkp. M.in. szkoła grabowska, fotokopie dokumentów Zygmunta I (1545), Zygmunta III (1612), Stefana Batorego (1585), Augusta III (1748).
c 1976 249
Keywords: Grabów nad Prosną k. Ostrzeszowa 20 w; Ostrzeszów; Ostrów Wlkp; Monografie miejscowości; Szkolnictwo polskie do 1918 r.; Szkoły