"Powstanie wielkopolskie 1918-1919 na terenie Budzynia" (1960)
Praca dyplomowa w I Studium Nauczycielskim w Poznaniu. W aneksie relacje powstańców: Jana Wrembla, Sylwestra Eichstaedta, Władysława Misterskiego, zaświadczenie o udziale w powstaniu Franciszka Zaranka, wykaz uczestników powstania z Budzynia i okolicy, wykaz poległych; w tekście fragm. relacji Leona Stępczyńskiego i Kazimierza Pietraszka.
a 1975 2149
Keywords: Budzyń w. k. Chodzieży; Buk m. w woj. poznańskim; powstanie 1918-1919 wielkopolskie