Udział Kcyni i okolicy w powstaniu wielkopolskim 1918-1919 (1962)
Praca dyplomowa wykonana w I Studium Nauczycielskim w Poznaniu pod kierunkiem L. Gomolca. M.in. wykazy poległych powstańców oraz powstańców z Kcyni i okolicy.
a 1975 2149
Keywords: Kcynia k. Szubina 20 w; Powstania; powstanie 1918-1919 wielkopolskie