``Dopiewo i okolica pod znakiem swastyki hitlerowskiej'' (1966)
Praca dyplomowa wykonana w I Studium Nauczycielskim w Poznaniu pod kierunkiem L. Gomolca. W tekście fragment relacji świadków: Franciszka Baumy, Jakuba Florysiaka, Władysława Hofmana, Anny Jankowiak, Witalisa Mańkowskiego, Adolfa Osińskiego, Jana Pasia i lista zamordowanych mieszkańców Dopiewa i okolicy.
a 1975 2431
Keywords: Dopiewo; m. koło Poznania; Poznań I Studium Nauczycielskie 20 w; Okupacja niemiecka 1939-1945 r.; wojna 1939-1945 II światowa; Wojny; Zbrodnie wojenne