"Okupacja hitlerowska w Gnieźnie" (1964)
Praca dyplomowa wykonana w I Studium Nauczycielskim w Poznaniu pod kierunkiem L. Gomolca. Zawiera m.in. odpisy akt z Państwowego Archiwum Powiatowego w Gnieźnie dotyczących organizacji władz polskich w Gnieźnie w pierwszej połowie 1945 r.
a 1975 2431
Keywords: Gniezno; Państwowe Archiwum Powiatowe; Poznań I Studium Nauczycielskie 20 w; Gniezno 20 w; Archiwa - Gniezno; wojna 1939-1945 II światowa; Wojny