"Powiat kaliski w cieniu swastyki hitlerowskiej" (1966)
Praca dyplomowa wykonana w I Studium Nauczycielskim w Poznaniu pod kierunkiem L. Gomolca. W aneksie odpis relacji Stefana Łysakowskiego nauczyciela w Dobrzecu.
a 1975 2431
Keywords: Dobrzec; w. k. Kalisza; Poznań I Studium Nauczycielskie 20 w; Kalisz powiat 20 w; Okupacja niemiecka 1939-1945 r.; wojna 1939-1945 II światowa; Wojny