``Bohater sen. Krotochwila tragiczna w pięciu aktach'' (1922)
Dramat napisany w 1922 r., przerobiony ok. 1930. Tytuł wcześniejszy, ``Kniaziowa swadźba. Baśń tragiczna w 3 aktach''.
a 1977 325
Keywords: Dramaty zob. literatura polska; Teatr polski 20 w.; Teatr polski zob. też dramaty; opera; programy; recenzje