``Wiadomości o wsi Topoli Wielkiej pow. Ostrów Wlkp'' spisane przez nieznanego z nazwiska nauczyciela
Zbiór wiadomości historycznych, topograficznych oraz relacji starych ludzi o życiu codziennym, zwyczajach i obyczajach mieszkańców wsi sięgających XIX w.
Brak 4 kart.
Keywords: Topola Wielka; w. pod Ostrowem Wlkp; Obyczaje; Wspomnienia 20 w.