``The ||Golden Peter'' (1984)
Luźne wspomnienia i impresje głównie z czasu pobytu w Nowym Jorku. M. in. sylwetki: prof. historii sztuki Horsta Waldemara Jansona, Waltera Twardowskiego, właściciela agencji, artysty malarza Tadeusza Dominika, prof. Mathews'a
c 1985 22
Keywords: Nowy Jork 20 w. USA; Biografie; Podróże 20 w.