``Protokoll-Buch der Schmiede-Schlosser-Klempner und Riemer Innung zu Kurnik'' (1880)
Księga zawiera zapisy uczniów rzemiosła i zapisy dotyczące egzaminów czeladników z lat 1880-1899
c 1981 93
Keywords: Kórnik cech kowalski (połączony-ślusarzy; blacharzy; rymarzy; siodlarzy i bednarzy 19-20 w; Kowalstwo; Bednarstwo; Cechy rzemieślnicze; Księgi protokólarne cechów; Rymarstwo; Siodlarstwo; Ślusarstwo