``Protokoll-Buch der Schmiede, Schlosser, Klempner und Riemer Innung zu Kurnik'' (1890)
Księga protokołowa cechu zawierające zapisy uczniów połączonych rzemiosł i zapisy dotyczące egzaminów czeladników z lat 1890-1900
c 1981 94
Keywords: Kórnik cech kowalski (połączony-ślusarzy; blacharzy; rymarzy; siodlarzy i bednarzy 19-20 w; Cechy rzemieślnicze; Księgi protokólarne cechów