Książka kasowa Cechu Kowalskiego w Kórniku (1899)
Zawiera wykaz dochodów i rozchodów za lata 1900-1923, ewidencję składek za lata 1928-1937 oraz zapisy wpłaconych składek i zaległości niektórych mistrzów za lata 1899-1902
K. 30-32 nie zapisane
Keywords: Kórnik cech kowalski (połączony-ślusarzy, blacharzy, rymarzy, siodlarzy i bednarzy 19-20 w; Cechy rzemieślnicze; Kowalstwo