``Książka kasowa wolnego cechu kowalskiego w Kórniku'' z lat 1928-1939 (1928)
Zawiera zestawienia dowodów kasowych oraz ``Odpis z książki depozytowej tyczący wykazu kapitałów, które z wypowiedzeniem każdorazowym po 7% złożył cech kowalski z Kórnika do kasy Spółki: Bank Ludowy... w Kórniku'' z lat 1928-1938
c 1981 105
Keywords: Kórnik cech kowalski (połączony-ślusarzy; blacharzy; rymarzy; siodlarzy i bednarzy 19-20 w; Cechy rzemieślnicze; Kowalstwo