Życiorys 1905-1970. 1981 (1981)
Dzieciństwo i młodość na wsi, służba wojskowa w 2 Pułku Lotniczym w Krakowie, praca zawodowa m.in. w fabryce amunicji w Pustkowiu k. Dębicy (w okresie okupacji w utworzonym na terenie fabryki obozie pracy).
Akc.: c 1986 256
Keywords: Kraków; m; Pustków; Fabryka Amunicji; obozy 20 w.; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.; wojsko 20 w.