Życiorys 1923-1981. 1981 (1981)
Rodzinne tradycje komunistyczne, II wojna światowa na Ukrainie, niesłuszne oskarżenie o współpracę z Niemcami, dziewięcioletnie zesłanie na Syberię, uniewinnienie i repatryjacja w 1957 r., bezskuteczne starania o odszkodowanie.
Akc.: c 1986 271
Keywords: Ukraina; Rosja; Syberia; deportacje 20 w.; robotnicy 20 w. praca; wojna 1939-1945 II światowa