Pamiętnik 1952-1981. 1981 (1981)
Dzieciństwo na wsi w rodzinie weterynarza, kłopoty ojca spowodowane odmową wstąpienia do PZPR, praca stolarza w Fabryce mebli w Łomży, krytyka stosunków, służba wojskowa.
Akc.: c 1986 277
Keywords: Mazowsze; Łomża; fabryka mebli; m; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.; wojsko 20 w.