Pamiętnik handlowca 1905-1965.[?] 1981? (1981)
Dzieciństwo w Łomży, obraz miasta przed 1914 r. i w czasie I wojny światowej, zamążpójście, wędrówka w poszukiwaniu pracy, osiedlenie się w Dęblinie, działalność męża w Armii Ludowej i Polskiej Partii Robotniczej w czasie II wojny światowej, organizacja władzy ludowej po wyzwoleniu-zabójstwo męża, praca w Wojskowym Przedsiębiorstwie w Dęblinie.
Akc.: c 1986 278
Keywords: Dęblin; m; Lubelszczyzna; Łomża; miasto 20 w.; robotnicy 20 w. praca; wojna 1914-1918 I światowa; wojna 1939-1945 II światowa; wojsko 20 w.