Życiorys własnoręczny. 1981 (1981)
Krótki życiorys syna kołodzieja, który w okresie I wojny światowej osiedlił się na Ukrainie, nad Morzem Azowskim, ciekawy opis zajęć i obyczajów tamtejszej ludności.
Akc.: c 1986 318
Keywords: Ukraina; Morze Azowskie; robotnicy 20 w. praca; wojna 1914-1918 I światowa