Życiorys na konkurs: Życiorys robotnika. [ok.] 1948-1981 1981 (1981)
Praca w ZMP m.in. w charakterze instruktora w Wydziale Propagandy Zarządu Głównego, w 1958 r. wystąpienie z PZPR, krytyczne przedstawienie warunków pracy w kolejnych miejscach zatrudnienia: w "Radoskórze", w koksowni w Knurowie, w PKP w Gliwicach.
Akc.: c 1986 342
Keywords: Knurów; m; Radom; Gliwice; Śląsk; robotnicy 20 w. praca