Historia mojego życia 1923-1979. 1981 (1981)
Dzieciństwo w rodzinie podoficera zawodowego w Chojnicach, tamże nauka szkolna, przynależność do 47 drużyny ZHP, opis strajku głodowego bezrobotnych, po wojnie ukończenie studiów ekonomicznych, w latach 1952-1968 praca na stanowiskach kierowniczych w Przedsiębiorstwie Żeglugi Śródlądowej w Bydgoszczy, następnie przejście na rentę inwalidzką. Stosunek do wydarzeń 1980-1981.
Akc.: c 1986 353
Keywords: Pomorze; Chojnice; m; Bydgoszcz; harcerstwo 20 w.; robotnicy 20 w. praca; robotnicy 20 w. wykształcenie; strajki 20 w.