Życiorys 1922-1981. 1981 (1981)
Dzieciństwo na wsi w rodzinie bezrolnych chłopów, w latach 1941-1945 roboty przymusowe u bawarskiego rolnika, repatriacja, praca w Zkładach Przemysłu Odzieżowego ``Bobo'' w Krosnowicach. Uwagi na temat historii i dnia dzisiejszego fabryki.
Akc.: c 1986 414
Keywords: Bawaria; praca przymusowa; Niemcy; Krosnowice; Śląsk; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.