Autobiografia robotnika 1945-1939. 1981 (1981)
Młodość na wsi pod Ostródą w domu ojczyma, wczesne małżeństwo i rozwód, po ponownym zamążpójściu przeprowadzka do Jastrzębia. Pogląd na sytuacje polityczną w 1980 r.
Akc.: c 1986 429
Keywords: Warmia i Mazury; Ostróda; m; Jastrzębie-Zdrój?; Polska; polityka wewnętrzna; Śląsk; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.; wojsko 20 w.