Życiorys 1914-1981. 1981 (1981)
Dążenie robotniczego dziecka z warszawskiej Woli do zdobycia wykształcenia w okresie międzywojennym i osiągnięcie tego celu w trakcie pracy zawodowej w Polsce Ludowej.
Akc.: c 1986 491
Keywords: Mazowsze; Warszawa; m; robotnicy 20 w. praca