Pamiętnik 1936-1981. 1981 (1981)
Awans i praca w zawodzie inżyniera. Wypadki 1956 r. w Poznaniu, służba wojskowa i życie młodego małżeństwa, studia wieczorowe, stosunki pracy w fabryce okuć, w spółdzielni złotniczej i Zakładach Doświadczalnych PAN; sytuacja po sierpniu 1980 r.
Akc.: c 1986 521
Keywords: Wielkpolska; Poznań; m; robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.