Życiorys 1925-1981. 1981 (1981)
Opis dzieciństwa, pracy u ogrodnika, wybuch wojny, pierwszy kontakt z obcokrajowcami, wstąpienie do armii polskiej (Włochy, Anglia); powrót do kraju w 1947. Praca na kolei, następnie w FSC w Starachowicach; działność związkowa i partyjna.
Akc.: c 1986 526
Keywords: Włochy; Anglia; Starachowice; m; robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.