Przemiany. Życiorys poligrafa 1911-1967. 1981 (1981)
Autor dorobił się kapitału na handlu książkami i gazetami w czasie wojny, w latach 50-tych był właścicielem największej w Polsce prywatnej drukarni. Opisy środowiska zawodowego poligrafów, służby wojskowej w przedwojennym wojsku, stosunki między sektorem prywatnym a państwowym w latach 1945-50 i w spółdzielczości pracy.
Akc.: c 1986 650
Keywords: robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.