Życiorys 1914-1981. 1981 (1981)
Sposoby zarobkowania na wsi, praca dzieci w Polsce międzywojennej, stosunek chłopów do socjalizmu, przyczyny upadku spółdzielni produkcyjnych, bariery racjonalizacji produkcji, problemy kultury politycznej, stosunek do socjalizmu, wojny, narodu, historii; porównanie Polski kapitalistycznej i socjalistycznej; amatorskie prace malarskie.
Akc.: c 1986 665
Keywords: robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.