Pamiętnik 1910-1981. 1982 (1982)
Opis: pierwszych lat wolnej Polski, nauki w szkole powszechnej i zawodu drukarza, pracy w Warszawie, w czasie II wojny praca w charakterze hydraulika w Dniepropietrowsku, ucieczka do Lwowa, aresztowanie przez gestapo, wyzwolenie miasta przez Rosjan, żołnierz I Armii Polskiej, po wojnie przyjazd do Szczecina, praca w drukarni.
Akc.: c 1986 667
Keywords: Pomorze; Ukraina; Szczecin; m; Dniepropietrowsk; obozy pracy; Rosja; Warszawa; Lwów; miasto 20 w.; obozy 20 w.; robotnicy 20 w. praca; wojna 1939-1945 II światowa; wojsko 20 w.