Życiorys 1943-1981. 1981 (1981)
Rodzina fornala-komornika z kielecczyzny; przed wojną: robotnik rolny i pracownik fizyczny w Jędrzejowie; w czasie wojny praca fizyczna na Górnym Śląsku, kontynuowana po wyzwoleniu aż do przejścia na emeryturę w 1975 r.
Historia życia ojca autora, urodzonego w 1914 r. robotnika, sekretarza KZ PZPR w hucie "Bankowa" w Czeladzi.
Keywords: Czeladź; m; Jędrzejowo; Kielecczyzna; Śląsk; robotnicy 20 w. praca