Pamiętnik 1919-1956. 1981 (1981)
Opis nauki zawodu stolarskiego, stosunków politycznych okresu międzywojennego; opis okupacji, pracy w kopalni po wojnie; zainteresowania polityczne, korespondent gazety.
Akc.: c 1986 705
Keywords: robotnicy 20 w. praca