Wspomnienia 1914-1981. 1981 (1981)
Kolejne szczeble hierarchii zawodowej; uzupełnianie wykształcenia. Warunki pracy w kopalni przed wojną; bogata dokumentacja działalności zawodowej i społecznej na rzecz ochrony środowiska.
Wiersze autora.
Keywords: robotnicy 20 w. praca