Pamiętnik 1945-1981. 1981 (1981)
Dzieciństwo i młodość, pierwsze prace zarobkowe w cegielni; sprawy społeczne i zawodowe (o normach i relacjach między płacą a pracą, praca organizatora kultury w hotelu robotniczym, problem marnotrawstwa itp.).
Akc.: c 1986 714
Keywords: robotnicy 20 w. praca