Życiorys 1915-1981. 1981 (1981)
Ukończenie szkoły podstawowej i zawodowej (stolarskiej); pobyt w ZSSR w czasie wojny; walki w armii Andersa; wypadek i inwalidztwo; powrót do Polski w 1947 r.; praca stolarza i ślusarza w fabryce maszyn elektrycznych w Cieszynie, emerytura.
Akc.: c 1986 563
Keywords: Cieszyn; m; Rosja; Śląsk; robotnicy 20 w. praca; robotnicy 20 w. wykształcenie; wojsko 20 w.