Wspomnienia od początku XIX w. do 1981 r. 1981 (1981)
Saga rodzinna prowadzona przez drugiego jej kronikarza; krótkie opisy sylwetek członków tego rodu od początków XIX w.; drzewo genealogiczne, zainteresowania muzyczne. Ciekawy fragment pt.``O żołnierzu tułaczu''.
Akc.: c 1986 607
Keywords: robotnicy 20 w. praca