"Promienna - Komitet Redakcyjny Polskiego Słownika Biograficznego
Powieść biograficzna o Klaudynie z Działyńskich Potockiej (rozdziały VIII-XVI) k. 1-416
Wydanie II-ugie powiększone. - Liczne poprawki i skreślenia wykonane ręką autorki. - Brak k.132, 133, 134 - włączone do rkpsu Ludwiki Sosnowskiej-Lubomirskiej pt. "Kościuszkowska miłość" przy s. 76
Keywords: Biografie; kobiety; Polska; Emigracja polska; Arystokracja polska; Francja; Kobiety 19 w.; Powieść biograficzna polska 20 w.