``ZET w walce o niepodległość i budowę państwa'' (1995)
Historia powstania Związku Młodzieży Polskiej ``ZET'', cel i zakres działania, wspomnienia członków związku i porównania do innych organizacji młodzieżowych
Praca zbiorowa pod red. Tadeusza W. Nowackiego. - Druga, rozszerzona wersja pracy znajduje się pod sygn.: BK 13512/1-2
Keywords: Polska; organizacje młodzieżowe; Organizacje młodzieżowe polskie 19-20 w.