``Państwo a kościół katolicki w Polsce w latach 1950-1956 wobec problemu Ziem Zachodnich i Północnych'' (1990)
Autoreferat dot. rozprawy doktorskiej pt. ``Państwo a kościół katolicki w Polsce w latach 1950-1956 wobec problemu Ziem Zachodnich i Północnych''
Praca doktorska napisana pod kierunkiem Prof. dr hab. Jerzego Wisłockiego
Keywords: Kościół katolicki; Polska; Kościół a państwo; Ziemie Zachodnie; polityka; Ziemie Północna