"Państwo a kościół katolicki w Polsce w latach 1950-1956 wobec problemu Ziem Zachodnich i Północnych" (1990)
Autoreferat dot. rozprawy doktorskiej pt. "Państwo a kościół katolicki w Polsce w latach 1950-1956 wobec problemu Ziem Zachodnich i Północnych"
Praca doktorska napisana pod kierunkiem Prof. dr hab. Jerzego Wisłockiego
Keywords: Kościół katolicki; Polska; Kościół a państwo; Ziemie Zachodnie; polityka; Ziemie Północna