Moje pierwsze kroki u Cegielskiego (1979)
Wspomnienia o pracy w Zakładach Przemysłu Metalowego H. Cegielski w Poznaniu w latach 1921-1925, o działalności w klasowych związkach zawodowych, o początkach ruchu robotniczego w Poznaniu.
c 2016 401
Keywords: Ruch robotniczy; Polska; Przemysł; Związki zawodowe; Poznań m; Zakłady Przemysłu Metalowego im. H. Cegielskiego