Korespondencja ks. Szczęsnego Dettloffa z lat 1945-1961 (1945)
Listy do ks. Sz. Dettloffa od następujących P-R: Państwowa Wyższa Szkoła Sztuk Plastycznych w Poznaniu 1959 (1) k. 1.- Państwowy Instytut Sztuki (Instytut Sztuki PAN) w Warszawie 1953-1961 (18) k. 2-27.- Piętka Jan 1946 (1) k. 28.- Pincelli Rosanna 1960 (2) k. 29-30.- Poczta i Telegraf - Dyrekcja Okręgowa w Poznaniu 1945 (1) k. 31-33.- Pollak Roman b. d. (1) k. 34.- Polska Akademia Nauk w Warszawie 1951-1961 (125) k. 35-209.- Polski Instytut Wydawniczy w Warszawie 1947 (2) k. 210-211.- ``Polski Słownik biograficzny'' - Komitet Redakcyjny w Krakowie 1958 (4) k. 212-220, przy tym biogram Jorg'a Hubera k. 221-225.- Polski Związek Zachodni w Poznaniu 1945-1946 (2) k. 226-227.- Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk 1947-1957 (9) k. 228-247.- Przybyszewski Bolesław 1951-1955 (2) k. 248-252.- Przymusiński Ludwik 1960-1961 (3) k. 253-256.- Rada Ministrów - Prezydium w Warszawie 1951 (1) k. 257.- Rasmo Nicolo 1955-1958 (3) k. 258-263.- Reck Gwido, de 1947 (3) k. 263-270.- Remer Jerzy 1948 (2) k. 271-272, przy tym odpis pisma J. Remera do Urzędu Parafialnego Kościoła poklasztornego w Kcyni 1948 (1) k. 273.- Rewski Zbigniew 1956 (1) k. 274.- Rosiński Bolesław 1959 (3) k. 275-277.- Rutkowski Jan 1947 (2) k. 278-280.- Ryszkiewicz Andrzej 1953-1961 (2) k. 181-182.- Rząśnicka Irena 1958-1960 (7) k. 283-289.
c 1988 347
Keywords: Związki; Polska; Szkolnictwo wyższe; Muzea; Włochy; Towarzystwa; Wrocław m; Zakład Narodowy im. Ossolińskich; Warszawa m; Polski Instytut Wydawniczy; Bolzano m; Museo di Bolzano; Poznań m; Polski Związek Zachodni; Państwowa Wyższa Szkoła Sztuk Plastycznych; Poczta i Telegraf - Dyrekcja Okręgowa; Polska Akademia Nauk; Państwowy Instytut Sztuki; Bydgoszcz m; konserwacja zabytków; Bologna m; Museo Civico; Kraków m; Polski Słownik Biograficzny`` - Redakcja; Kcynia m; Urząd Parafialny Kościoła poklasztornego; Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk