Katalog zabytków budownictwa przemysłowego w Polsce. |Powiat Olkusz (1969)
Materiały inwentaryzacyjne: zaświadczenie doc. dra A. Wyrobisza, kierownika Zakładu Historii Kultury Materialnej o charakterze prac E. Krygiera z 1969 r., notatki terenowe, kalki rys. inwentaryzacyjnych (kalki), światłokopie, mapa oryg., fotografie.
a 1988 2309
Keywords: Zabytki; budownictwo górniczo-hutnicze; Polska; Budownictwo przemysłowe; Olkusz m; powiat - zabytki budownictwa górniczo-hutniczego