``Cours de Physique'' (1874)
Zawiera notatki z wykładów z fizyki prowadzone przez Mr Montiera od 25 lutego 1875 r. do 21 maja 1875 r. uzupełnione odręcznymi szkicami ilustrującymi omawiane tematy i doświadczenia. - Na końcu uwaga autora: ``Fin du Cours de Physique''.
stary zasób z czasów prof. St. Bodniaka
Keywords: Fizyka