"Cours de Physique" (1874)
Zawiera notatki z wykładów z fizyki prowadzone przez Mr Montiera od 25 lutego 1875 r. do 21 maja 1875 r. uzupełnione odręcznymi szkicami ilustrującymi omawiane tematy i doświadczenia. - Na końcu uwaga autora: "Fin du Cours de Physique".
stary zasób z czasów prof. St. Bodniaka
Keywords: Fizyka