Konstytucja 3 Maja - źródła, artykuły, opracowania (1788)
3. Kserokopie prac dotyczących Konstytucja 3 Maja: Giełżyński Witold, ``Obchody Trzeciego Maja. Notatka historyczna''. Warszawa, [b.d.] k. 30-45. - ``Konstytucja 3 Maja 1791 r. Staszic: ''Uwagi nad życiem Jana Zamoyskiego``, Kołłątaj: ''Listy anonima`` ''. Warszawa, [b.d.] k. 46-91. - Oswald Balzer, ``Konstytucyja Trzeciego Maja. Reformy społeczne i polityczne ustawy rządowej z r. 1791. Warszawa [i in.], [b.d.] k. 92-135
Materiały przesłane Jędrzejowi Giertychowi przez Henryka Kocója 5 i 6 września 1987 r.
Keywords: Konstytucje; Konstytucja 3 Maja; Polska; polityka zewnętrzna; polityka wewnętrzna