Listy otwarte Jędrzeja Giertycha (1948)
Zawiera listy otwarte: "List do członków Stronnictwa Narodowego" z ok. 1948 r. (rkps) k. 1-9. - "About the plan to destroy the Polish nation with atomic bombs. An open letter to the Christian opinion of the world" z 1963 r. (rkps + masz.) k. 10-44. - "List otwarty Polaka do społeczeństwa brazylijskiego" z ok. 1972 r. (masz. + dołączony list od Stefana Czaplickiego) k. 45-65. - "Carta aberta de um Poloneěs a opiniao publica brasileira" z 1974 r. k. 66-118. - "About Freemasonry and the Church. An open letter to his eminence cardinal Franjo ~2Seper" z 1975 r. (rkps + dr.) k. 119-174. - "Une lettre d'un nationaliste aux patriotes français" b.d. k. 175-223. - "Une petition a Sa Saintete Pape Jean Paul II" po 1978 r. (petycja do papieża Jana Pawła II w formie listu otwartego) k. 224-241. - "List do polskich księży w Brazylii" z 1985 r. k. 242-245
Giertych Maciej Kórnik c 2006 1438