Czasopisma drugiego obiegu ze spuścizny Jędrzeja Gierycha (1946)
Zawiera czasopisma drugiego obiegu wydawane w niskim nakładzie: ``Le billet du patron'' 1976, Nr 9 k. 1-6. - ``Free Britain'' 1951, Nr 101 k. 7. - ``Gimnazjalista'' 1989, Zesz. 1; 1990, Zesz. 3; [b.d. ok. 1990], Zesz. 4 k. 8-13. - ``Głos Sarmacji / Voice of Sarmatia'' 1954, Nr 5/6 k. 14-31. - ``Harcownik'' 1983, Nr 3; 1984, Nr 10 k. 18-31. - ``Informacyjny Biuletyn Tygodniowy. Wiadomości o życiu w Polsce'' 1954, Nr 17, 45; 1955, Nr 12 k. 32-36. - ``Jednodniówka'' 1976 k. 37-38. - ``Listy do Polaków'' 1973, Styczeń k. 39-53. - ``Na Šlachu: Biulete~'n zhurtava~'nnia Biełarusu u V. Brytanii / Bulletin of whiteruthenians in Great Britain'' 1947, Nr 4 k. 54-63. - ``The Observer'' 1959, May; 1957, January; 1959, May k. 64-68. - ``Paha Newsletter: Polish American Historical Association'' 1977, Nr 3 k. 69-79. - ``The Plain-Speaker'' 1970, Nr 11 k. 80-82. - ``Polska Macierz Szkolna. Biuletyn Szkolny'' 1967-1968, Nr 1 k. 83. - ``Polski Miesięcznik Prawosławny: Pismo religijne dla Polskich obywateli prawosławnych zagranicą'' 1946, Nr 5 k. 84-87. - ``Reflektor. Szwecja'' 1959, Nr 6 k. 88-105. - ``Turkish News'' 1959, 5/6? [fragment] k. 106. - ``Wiadomości Nauczycielskie'' 1970, Nr 45 k. 107-117
``Harcownik'' zob. też sygn.: BK 14254 (jako załączniki do listów)
Keywords: Czasopisma drugiego obiegu; Czasopisma katolickie; Czasopisma prawosławne; Emigracja polska