Czasopisma drugiego obiegu ze spuścizny Jędrzeja Gierycha (1946)
Zawiera czasopisma drugiego obiegu wydawane w niskim nakładzie: "Le billet du patron" 1976, Nr 9 k. 1-6. - "Free Britain" 1951, Nr 101 k. 7. - "Gimnazjalista" 1989, Zesz. 1; 1990, Zesz. 3; [b.d. ok. 1990], Zesz. 4 k. 8-13. - "Głos Sarmacji / Voice of Sarmatia" 1954, Nr 5/6 k. 14-31. - "Harcownik" 1983, Nr 3; 1984, Nr 10 k. 18-31. - "Informacyjny Biuletyn Tygodniowy. Wiadomości o życiu w Polsce" 1954, Nr 17, 45; 1955, Nr 12 k. 32-36. - "Jednodniówka" 1976 k. 37-38. - "Listy do Polaków" 1973, Styczeń k. 39-53. - "Na Šlachu: Biulete~'n zhurtava~'nnia Biełarusu u V. Brytanii / Bulletin of whiteruthenians in Great Britain" 1947, Nr 4 k. 54-63. - "The Observer" 1959, May; 1957, January; 1959, May k. 64-68. - "Paha Newsletter: Polish American Historical Association" 1977, Nr 3 k. 69-79. - "The Plain-Speaker" 1970, Nr 11 k. 80-82. - "Polska Macierz Szkolna. Biuletyn Szkolny" 1967-1968, Nr 1 k. 83. - "Polski Miesięcznik Prawosławny: Pismo religijne dla Polskich obywateli prawosławnych zagranicą" 1946, Nr 5 k. 84-87. - "Reflektor. Szwecja" 1959, Nr 6 k. 88-105. - "Turkish News" 1959, 5/6? [fragment] k. 106. - "Wiadomości Nauczycielskie" 1970, Nr 45 k. 107-117
"Harcownik" zob. też sygn.: BK 14254 (jako załączniki do listów)
Keywords: Czasopisma drugiego obiegu; Czasopisma katolickie; Czasopisma prawosławne; Emigracja polska