Wspomnienia robotników dotyczące ruchu robotniczego i walk w Wielkopolsce w latach 1918-1945 (1957)
Zawiera wspomnienia lub fragmenty wspomnień robotników z Wielkopolski, członków KPP, KZMP, PPR i lewicowego jednofrontowego nurtu PPS, noty biograficzne i przypisy częściowo odręczne A. Czubińskiego
Poznań c 2003 203