Materiały dotyczące rodziny Gniewoszów (1818)
Zawiera: ``Summarium Documentorum Familiam Illustrium et Magnificorum de Olexow Stemmatis Rawicz Gniewiszów tangentium ex Actis inferium specificatis in C.R. Universali Archivo Galiciensi antiquorum Actorum Castrensium et Terrestrium cum Corroborationis Documentarum extracordonalium in C.R. Universali Archivo Galiciensi Leopoli afservalis conscriptum'' (summariusz dóbr rodziny Gniewoszów z Oleksowa z wypisami z lat 1593-1809) k. 1-78. - Dokument wojskowy dla Zygmunta Gniewosza z 1866 r. k. 79-80. - Polisa ubezpieczeniowa z banku ``Slavia'' w Pradze dla Albiny z Zoppów Gniewoszowej z 1914 r. k.81-82
Wędzki c 1994 584
Keywords: Oleksów; majątek